vineri, 19 august 2011

Aburii Trecutului

Printre aburii amintirilor incetosate sau printre aburii alcoolului tulburator revine adeseori trecutul. Pare oarecum inevitabil si de multe ori este o prezenta neplacuta, o persóna non gráta a vietii oamenilor, pentru ca nu toate amintirile sunt frumoase
Trecutul se poate intoarce sub multe forme, ca de exemplu simple ganduri care trezesc amintiri, imagini care te fac sa retraiesti experiente pe care le credeai uitate, persoane care iti amintesc despre alte persoane care nu iti mai sunt alaturi sau chiar persoane care vor sa revina cu totul in viata ta, cu toate povestile si experientele traite impreuna. Si cand trecutul este persóna non gráta, cu totii incearca sa ii inchida usa in nas.
Gandurile sunt usor de indepartat. Incerci sa te gandesti la altceva, iti gasesti ocupatii, timpul trece mai repede, ai mai putin timp de gandire si astfel inchizi cumva usa in nas trecutului.
Imaginile sau intamplarile care te fac sa retraiesti experiente sunt mai greu de evitat. Intra ca prin efractie in mintea ta si pleaca greu, dupa ce iti provoaca oarece senzatii. Cu toate astea, este destul de simplu sa eviti astfel de intamplari, la fel cum poti evita si persoanele care iti amintesc de cei care nu mai sunt langa tine, asa ca poti oarecum sa gonesti trecutul si sa inchizi usa in urma lui.
Persoanele care vor sa reinvie trecutul sunt insa cel mai greu de indepartat. Nu le poti uita, iar faptul ca iti amintesc experientele traite impreuna face totul si mai dificil. Pe de o parte ai vrea sa le gonesti, dar pe de alta nu poti din cauza a ceea ce simti pentru ele. Si devin cea mai dulce otrava, o otrava pe care ti-o doresti, dar nu vrei sa ii suporti consecintele. Asadar, nu poti inchide usa, dar nici nu vrei sa o lasi deschisa.
Astfel trecutul se strecoara in vietile si mintile oamenilor ca niste aburi, aburi care patrund pana in cel mai indepartat colt si scot la iveala chiar si cele mai mici detalii acoperite de praful uitarii de-a lungul anilor. Si nu intotdeauna ceea ce se dezvaluie este placut, frumos sau evitabil. Si cum poti evita inevitabilul?

8 comentarii:

  1. Inevitabilul nu poate fi evitat. Am tot incercat in zadar fara sa ma dau batuta si ... Nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, Chiulica. Nu poate fi evitat. Era o intrebare retorica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact cum ai spus si tu..intalnesti de-a lungul timpului persoane care iti amintesc de alte persoane si sentimentele,caracterele pot fi izbitoare.Insa nu trebuie sa etichetam ,,viitoarele" persoane pentru ca toti suntem diferiti.Iar ca sa evitam ,,aburii trecutului" cum intitulezi tu intoarcerea in timp [foarte frumoasa exprimarea] trebuie sa privim la acele persoane ceea ce au diferit fata de restul. Like! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Macar... vezi, mereu ne multumim cu putin...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da..desi uneori sunt foarte pretentioasa.In unele momente nimic nu ma multumeste si decat sa ma prostdispuna ganduri de genul acesta prefer sa ma multumesc cu putin si cu ce am pana la urma.

    RăspundețiȘtergere